Novice


Ponovno prestižno priznanje za Gorki chili!

World hot sauce awards je največje tekmovanje v pekočih produktih na svetu, ki se vsako leto odvija v ameriški zvezni državi Lousiana. V konkurenci iz celega sveta visoke uvrstitve dosegajo tudi slovenski pridelovalci.

več

PREDSTAVITEV: Pohorc BIO Chili

Ekološka kmetija Ržen se že več kot 15 let ponaša z ekološkim certifikatom in z gojenjem čilijev in predelavo bio čili izdekov pod blagovno znamko Pohorc BIO Chili, ukvarja že 10 let.

več

Mednarodni festival Čili & Čokolada #2

Lansko leto smo v štajerski prestolnici prvič bili priča festivalu, kjer so se med seboj prepletali sladki in pikantni okusi. Festival bo tudi letos in sicer v petek, 22. in v soboto, 23. marca na Trgu Leona Štuklja v središču Maribora.

več

PREDSTAVITEV: Gorki chili

Predstavljamo prvega Čilimojstra na naši spletni strani. Gorki chili so izdelki, ki so bili nagrajeni na največjih svetovnih nagradah, zgodbo o uspehu pa smo lahko leta 2016 spremljali tudi v podjetniški oddaji Štartaj Slovenija!

več

Big plant - na naraven način do največjih rastlin!

Se želite tudi vi pohvaliti z najlepšim pridelkom in rastlinami? Potem je organsko gnojilo Big Plant idealen produkt za vas.

več

Priročnik "Kuhajmo s čilijem"

Kuhajmo s čilijem je sicer nadaljevanje knjige Gojenje čilijev, a ni namenjena zgolj gojiteljem.

več

Pojedel je najbolj pekoč čili na svetu in pristal v bolnišnici.

34-letni moški, ki je na tekmovanju v jedenju čilijev v New Yorku pojedel najbolj pekoči čili na svetu, je zaradi ubijalskega glavobola pristal v bolnišnici. Zanimivo pa je, da se je glavobol pojavil šele nekaj dni po tem, ko je čili pojedel.

več

Priročnik za ljubiteljsko gojenje čilijev

V knjigi boste našli vse, kar mora vedeti ljubiteljski gojitelj čilijev, ne glede na to, ali že imate kakšne izkušnje z vrtnarjenjem ali ne. Z njeno pomočjo boste v pridelovanju plodov kar se da uživali in se hkrati izognili morebitnim napakam, pa če boste imeli samo eno ...

več

ČILImojster vas pozdravlja in vabi k sodelovanju!

Dobrodošli na spletni strani, ki je namenjena vsem mojstrom in ljubiteljem čilijev!

več