Priročnik za ljubiteljsko gojenje čilijev

Priročnik za ljubiteljsko gojenje čilijev


Edinstvena privlačnost čilijev k vrtnarjenju vabi celo tiste njihove oboževalce, ki jih pridelovanje rastlin sicer nikoli ni zanimalo. Posaditi si jih želijo, bodisi zato da bi si zagotovili sestavine za kuharske in gurmanske užitke ali zgolj zato da bi prilivali gorivo na ogenj njihove naraščajoče zasvojenosti s temi barvitimi plodovi.

Avtor Jason Nickels se ponaša z bogatimi izkušnjami tako na področju ljubiteljske kot poklicne pridelave čilijev. Z nasveti je pomagal na stotine začetnikom in izkušenim gojiteljem.

Knjiga vam bo odgovorila na naslednja vprašanja:
- Kje in kdaj gojiti čilije?
- Kako izbrati primerno sorto in posejati semena?
- Kako skrbeti za sadike in večje rastline?
- Kako preprečiti bolezni in pregnati škodljivce?

Jason Nickels je ljubitelj čilijev, vse odkar so ga v zgodnjem otroštvu silili z njimi. V mlajših letih je naredil vse napake, ki jih lahko naredi začetnik. Na srečo se je na napakah učil, izkušnje in poznavanje čilijev pa dodatno poglabljal na dolgih popotovanjih po Južni Ameriki. Njegov konjiček se je razvijal in leta 2003 je odprl farmo čilijev v južnem Devonu, kjer se je začel poklicno ukvarjati z njihovo pridelavo, semena in sadike pa je prodajal ljubiteljskim gojiteljem po vsem Združenem kraljestvu. Velikokrat nastopa na televiziji, piše za različne revije ter predava zagnanim ljubiteljem gojenja čilijev. Na osnovi lastnih izkušenj izvrstno pozna vse težave, s katerimi se srečujejo začetniki in ljubiteljski gojitelji čilijev.

Knjiga je leta 2015 izšla pri založbi eBesede, po akcijski ceni 16,11 Eur pa jo lahko naročite preko njihove spletne strani www.buca.si.

Ostale lastnosti:
- 105 strani
- mehka vezava

POSEBNA AKCIJA ZA OBISKOVALCE SPLETNE STRANI ČILImojster.si!

Nakup obeh priročnikov "Gojenje čilijev" in "Kuhajmo s čilijem" po akcijski ceni 25 Eur!
Naročila na tej povezavi.

 Arhiv prispevkov

Bio Chili Pohorc
ČiliMojster

Module 'wincache' already loaded